Main menu:Mökit Ahvenanmaa

Mökit, Ahvenanmaa ja sen saaristo, sekä alueen mahtava luonto muodostavat mökkeilyn ystävälle ihanteellisen ympäristön lomalle.

kuva: LPfi CC-BY-SA

kuva: LPfi CC-BY-SA

Ahvenanmaan noin 25 000 asukasta ovat pääasiassa ruotsinkielisiä. Saaristo on suosittua mökkeilyaluetta ja ajoissa mökkiä etsiessä valikoimaa löytyy hyvin.

Varaa mökki Ahvenanmaalta

Ahvenanmaan mökkien varustelutaso vaihtee hyvin vaatimattomasta erittäin korkeatkin tarpeet täyttäviin mökkeihin. Osa mökeistä on talviasuttavia. Monet Ahvenanmaan mökit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa.

Ahvenanmaa

Ahvenanmaa koostuu varsinaisen Ahvenanmaan eli pääsaaren lisäksi sadoista pienistä saarista, joista valtaosalle on olemassa laiva- tai lossiyhteys. Pyöräily on erittäin suositeltava liikkumismuoto saarella, sillä välimatkat eivät ole pitkiä ja maasto on erittäin tasaista.

Kesä on erinomaista aikaa kokea Ahvenanmaan huuma, sillä varsinkin pyöräily on erinomainen tapa liikkua ympäriinsä. Ahvenanmaalle pääsee kätevästi autolautalla tai lentokoneella (Air Åland ja Turku Air).

Ahvenanmaa on kotimaanmatkailua parhaimmillaan, koska ainutlaatuinen saaristo tarjoaa upeat puitteet mökkilomalle. Maarianhamina on kaunis näky kesällä, kun veneet ja laivat täyttävät satamat ja kaupunki herää eloon. Laivamuseo Pommern onkin suosittu kohde matkailijoiden keskuudessa.

Muita kiinnostavia kohteita ovat mm. 1300-luvulla rakennettu Kastelholman linna (Kastelholm), Ahvenanmaan korkein kohta Orrdalsklint (vain 129 m) sekä Suomen läntisimmäksi kunnaksi tituleerattu Märket, jossa sijaitsee majakka. Geta-vuoret, jotka kohoavat 107 metriä maan pinnan yläpuolelle, tarjoavat loistavat näköalat koko Ahvenmaalle. Vuorten yhteydessä sijaitsee myös Pyhän Yrjön kunniaksi rakennettu Geta-kirkko. Ahvenmaa sopii hyvin kesäisin golfin ja muiden nurmiaktiviteettien harrastamiseen.

Hae mökkejä Ahvenanmaalta