Main menu:Mökit Ruka

Ruka ja Kuusamo tarjoaa yli 6 900 vuokramökkiä ja huoneistoa. Vuodepaikkoja onkin yhteensä 40 000, joista 23 000 sijaitsee varsinaisella Rukan alueella. Tästä kattavasta valikoimasta on helppo etsiä omansa internetin avulla.

Varaa mökki Rukalta

Ruka

kuva: Paasikivi CC-BY-SA

kuva: Paasikivi CC-BY-SA

Mökkejä Rukalla löytyy aina perusvarustelluista mökeistä luksusmökkeihin. Mökit ja Ruka onkin monille se omin Ruka-kokemus.

Talvella laskettelukeskus Ruka, maastohiihtoladut, kelkkareitit ja monet muut aktiviteetit luovat viihtyisän ympäristön lomalle. Kesäisin koettavana on Kuusamon huikea luonto. Oulangan Kansallispuisto, Karhunkierros, Kitkajoku, Oulankajoki sekä vaaramaisemat ovat varmasti monelle Rukalla käymättömällekin tutut.

Hiihtokeskus Ruka tarjoaa 29 rinnettä ja 20 hissiä. Suurin korkeusero on 201 km ja pisin rinne 1300 m. Lisäksi tarjolla on superpipe, snowpark ja street, FIS-mitoitettu kumparerinne ja ski/boardercross-rata. Murtomaahiihtolatuja rukalla on yli 200 km (koko Kuusamossa yli 500 km) ja vaellusreittejä yli 160 km. Rukalta löytyy moottorikelkkareittejä yli 600 km. Rukan alueella sijaitsee 28 ravintolaa (koko Kuusamossa 64) sekä muut Rukan ja Kuusamon alueen palvelut.

Aktiviteetteja Rukalla

Kesällä Ruka ja Kuusamo tarjoavat parhaat puitteet kalastukseen ja koskenlaskuun. Rukan kylässä puolestaan voit tutustua kesäisin kesäkelkkarataan ja erilaisiin lähivaellusreitteihin, jos samoilu täysin villissä luonnossa ei houkuttele.
Rukalla on mahdollista viettää hauska päivä myös sisällä, jos säät eivät suosi ulkoilua. Käy katsastamassa kuntosali ja keilaradat. Kuusamon Tropiikki -kylpylä tarjoaa loistavat mahdollisuudet rentouttavalle kylpylälomalle.

Rukalla on mahdollista kokeilla uusia lajeja kuten golf, frisbeegolf ja skeittaaminen. Lapsille Rukalla on muun muassa oma Touhutalo, joka sisältää kivaa tekemistä perheen pienimmille. Kuusamon Suurpetokeskus on myös eläinrakkaiden lasten mieleen, kuten husky- ja poroajelutkin. Rukan lomalla kannattaa ottaa suunnaksi myös sisähuvipuisto Angry Birds Activity Park, joka tarjoaa paljon hauskaa tekemistä ja seikkailuja kaikenikäisille.

Katsasta Rukan ja Kuusamon mökkitarjonta