Main menu:Mökit Ylläs

Mökit Ylläksellä ja Yllästunturin lähistöllä (kuten Äkäslompolo ja Ylläsjärvi) on kätevää ja edullista etsiä netistä. Parhaat paikat varataan viimeistään jo alkusyksyn aikana, mutta myöhemminkin paikkoja löytyy. Ylläs mökit ovat suurelta osaltaan suunnattu 4-5 hengelle eli soveltuvat hyvin perheille tai pienille kaveriporukoille.

Varaa mökki Ylläkseltä

kuva: Htm CC-BY-SA

kuva: Htm CC-BY-SA

Vilkkain sesonki Ylläksen lomamökeille ajoittuu Tammikuun puolesta välistä koulujen hiihtolomaviikkojen loppuun saakka. Jos mahdollista valita, kannattaa lähteä Ylläkselle tämän vilkkaimman ajankohdan ulkopuolella.

Ylläs

Ylläs (yllästunturi) sijaitsee Lapin länsiosassa Kolarin kunnassa. Ylläs on 719 metriä korkea tunturi. Tunturilla sijaitsee itseassa kaksi hiihtokeskusta. Ylläsjärven puolelta löytyy Sport Resort Ylläs. Äkäslompolon puolella sijaitsee Ylläs-Ski. Hiihtokeskuksista on yhteys toisiinsa.

Alueelta löytyy yhteensä 61 laskettelurinnettä, 29 hiihtohissiä, 14 latukahvilaa sekä 23 laavua, kotaa tai muuta levähtämispaikkaa. Latuja on yhteensä 330 km, joista valaistuja 38 km.

Ylläksellä sijaitsee myös maisematie, joka tarjoaa hienot näkymät. Maisematien pituus on noin 11 km ja se kulkee kylien välillä hieman puurajan alapuolella.

Tekemistä kesät talvet

Ylläksellä on mahdollista päästä tutustumaan uusiin talvi- ja kesäurheilulajeihin. Talvisin erilaiset safarit tarjoavat moottorikelkka-ajelua, husky-valjakkoja ja poroja. Lisäksi voit lähteä vaellukselle islanninhevosella tai käydä virkistävällä avantouinnilla.

Varsinkin kesällä vaellukset ja retket ovat varteenotettavia vaihtoehtoja Ylläksellä. Pallas-Yllästunturin kansallispuisto tarjoaa upeat puitteet samoiluun ja rentouttavaan retkeilyyn. Kalastaminen ja alamäkipyöräily Trek Bike Parkissa ovat myös oivia kesäaktiviteetteja.

Tutustu Ylläksen mökkitarjontaan